Priopćenje Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, 25. prosinca 2020.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom (12 je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 11 osoba iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, četiri iz Korčule, tri iz Konavala, dvije iz Lastova te po jednoj osobi s Mljeta, iz Ploča, Stona i Vele Luke.
Ukupno je zaraženo 15 osoba muškog spola i 14 osoba ženskog spola, a za njih 13 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminula je jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođ. 1942.).

Izliječene su 52 osobe: 12 iz Dubrovnika, 11 iz Korčule, šest iz Blata, po pet iz Vele Luke i Ploča, tri iz Metkovića, po jedna iz Lumbarde, Smokvice, Stona, Zažablja i Župe dubrovačke te pet osoba koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 41 osoba pozitivna na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, šest pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.
U posljednja 24 sata obrađena su 162 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 32 155 uzoraka.
U samoizolaciji je 748 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (dva na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 125 slučajeva kršenja samoizolacije (sedam na graničnim prijelazima).
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.