Projekt BETSA – održana zajednička strateška radionica

U sklopu projekta BETSA (Bird-watching and Eco Tourism in South Adriatic – Promatranje ptica i eko turizam na južnom Jadranu) održana je „Zajednička strateška radionica“ u Baškoj Vodi.

Cilj projekta, koji je financiran od strane IPA prekograničnog programa – Hrvatska Crna Gora ukupne vrijednosti 101 tisića eura, je plasman zajedničke eko turističke ponude koja uključuje promatranje ptica i promociju bio raznolikosti, zasnovanu na specifičnim domaćim i inozemnim segmentima.

Na radionici su sudjelovali i predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim djelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije u vidu podrške BETSA projektu u definiranju mikrolokacija za staze predviđene spomenutim projektom.

Radionica je okupila 50-ak pružatelja turističkih usluga s područja Boke kotorske, Konavala, doline Neretve i Biokova s ciljem međusobnog upoznavanja turističkih ponuđača iz Hrvatske i Crne Gore, kao i kreiranje zajedničkih inicijativa s posebnim naglaskom na promatranje ptica.

Na radionici su također predstavljeni i međunarodni primjeri dobre prakse s područja eko turizma i turizma promatranja ptica, a dogovorena je i zajednička vizija i strateški ciljevi turističke ponude BETSA projekta. Prijedlozi za uspostavljanje različitih inicijativa predloženi tijekom radionice bit će uvršteni u strategiju koja će biti osnova za razvijanje prekograničnih putopisa.