Projekti DUNEA-e u Izboru za najuspješnije lokalne EU projekte

Projekti Regionalne razvojna agencija DUNEA-e ”Europskim putevima maslina do opuštanja i zdravlja WELL-O-LIVE” i ”Otkrivanje ruralne Europe kroz pješačke staze – HIKING EUROPE” sudjeluju u Izboru za najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2016.-2017., a u cilju promocije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima.

Projektom WELL-O-LIVE se potaknulo male i srednje poduzetnike na osmišljavanje i promociju njihovih proizvoda i usluga temeljenih na maslinovom ulju. Kao pilot projekt uključen je otok Korčula, a „Korčulansko uje“, trudom Udruge maslinara, bilo je prvo maslinovo ulje u Hrvatskoj koje je dobilo EU oznaku zaštite izvornosti.

Projektom HIKING EUROPE promovirane su 2 pješačke rute – Napoleonov put u Općini Ston i pješačke staze otoka Mljeta pod zajedničkim nazivom “Putevima Napoleona i Odiseja”. Uspostavom turističkih proizvoda u kojima se, kroz pješačenje, upoznaje lokalnu tradiciju, baštinu, kulturu i gastronomiju namjera je bila potaknuti produljenje sezone uz održivi turizam i uključenje lokalne zajednice.

Ukoliko želite glasati za neke od projekata, možete to učiniti na službenim stranicama Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Glasati je moguće samo jednom, a da bi bilo prihvaćeno, potrebno je odabrati ukupno tri projekta koje smatrate posebno uspješnima.