Proračun Županije zbog Opće bolnice povećan na 595 milijuna kuna

Proračun Dubrovačko-neretvanske županije za 2016. godinu usvojenim je rebalansom na Županijskoj skupštini s 330 milijuna kuna narastao na 595 milijuna kuna.

Kako je na sjednici pojasnio župan Nikola Dobroslavić proračun je „umjetno uvećan“ jer se u njega mora uvrstiti i Opća bolnica Dubrovnik koja je nakon sanacije vraćena Županiji.

-U rebalansu imamo novu stavku Opća bolnica Dubrovnik koja je izišla iz neslavne sanacije te se mora voditi u proračunu. Nije još jasno kako će se tretirati dubioze koje imaju sve hrvatske bolnice pa tako i dubrovačka. Možda ćemo u budućnosti imati i problem s ovom stavkom u proračunu – kazao je Dobroslavić i dodao da Županija nije željela da se OB Dubrovnik vodi kroz proračun već je to nametnuto.

-Treba decentralizacija, dobro je da mi upravljamo bolnicom. Mi smo bolnicu nominalno primili natrag, imenovali smo Upravno vijeće i vršitelja dužnosti ravnatelja. Naše nedoumice oko odnosa financiranja riješili smo tako da Županija nije još potpisala ugovor o preuzimanju bolnice. Nismo preuzeli ponuđeni ugovor. Smatramo da nova Vlada mora riješiti pitanje zdravstva, oni ubiru sredstva – zaključio je Dobroslavić.Na sjednici je župan prezentirao izvješće o svom radu u prvom polugodištu 2016. godine, a raspravljalo se i o polugodišnjem izvršenju proračuna DNŽ te izvješću o radu Županijske uprave za ceste.