Prošle sve županijske plaže u sedmom ispitivanju kakvoće mora

Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode izvijestio je da su uzorci mora na svih 115 županijskih plaža u sedmom ovosezonskom ispitivanju odgovarali uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Od ukupno 115 plaža, more je na 109 plaža ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće. Na plažama Portina u Pločama, Hotel Plat i Smokovjenac u Platu, u Župi dubrovačkoj, more je bilo dobre kakvoće, dok je na plaži Polače na otoku Mljetu, plaži uz auto-kamp Monika u Moluntu i na plaži u Malom Zatonu, u Gradu Dubrovniku, more bilo zadovoljavajuće kakvoće.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.