Radionica za škole o energetskoj obnovi

Regionalna razvojna agencija DUNEA održala je info radionicu „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ za predstavnike osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija, povodom raspisivanja istoimenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Poziv je otvoren do 20. veljače 2017. godine, a ukupan raspoloživi iznos bespovratnih sredstava, osiguran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, iznosi 152 milijuna kuna. Cilj Poziva je smanjenje potrošnje energije u zgradama javnog sektora, odnosno podupirat će se mjere energetske obnove koje će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije prije provedbe mjera i korištenje obnovljivih izvora energije.

Sudionici radionice su se upoznali s uvjetima Poziva, mogućnostima energetske obnove zgrada i korištenja obnovljivih izvora energije koje su na raspolaganju, te sljedeći korak predstavlja zajednički rad na pripremanju potencijalnih projektnih prijedloga.