Ravnatelji društava Hrvatskog Crvenog križa na sastanku u Dubrovniku

Pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević pozdravila je danas sudionike trodnevnog sastanka ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa koji se, nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije, održava u Dubrovniku.

„Vaš rad i doprinos je nemjerljiv, a nesebičnost i energiju koju ulažete u svaki izazov vrijedna je divljenja. Ono što danas želim istaknuti, uz vaš doprinos u pandemiji, potresima i ostalim nedaćama, jesu i akcije dobrovoljnog darivanja krvi te posebice vaš rad s mladima“ – istaknula je pročelnica Žaklina Marević.

Na skupu u Studentskom domu sudjeluju ravnatelji 120 društava Crvenog križa iz cijele Hrvatske koje je uime Grada Dubrovnika pozdravio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Đivo Brčić naglasivši tom prigodom kako je Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, uz Zagreb i Zadar, među prvima u Hrvatskoj te da ga uskoro očekuje 145 obljetnica.

„Lijepo je danas vidjeti mlade ljude na čelu društava Crvenog križa i nadam se će i oni, kao i ja nekad davno, iz ovog susreta puno naučiti te da će im ostati u dobrom sjećanju“ – rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik Živko Šimunović.