Regije, gradovi i općine moraju biti maksimalno uključeni u kreiranje i provođenje demografske politike

Na jučerašnjoj sjednici Odbora regija u raspravi o demografiji i demokraciji koju je vodila potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, župan Nikola Dobroslavić naglasio je važnost što je, uz demokraciju, u nadležnosti potpredsjednice Šuice i demografija.

“Demografiju smo često zanemarivali, a sada vidimo da je ona temelj politike EU, bez koje je neizvjestan naš daljnji razvoj, a prijeti nam čak i gubitak utrke s ostatkom svijeta. Stoga potpora demografskoj politici, a na tom nas polju čeka puno posla. Regije, gradovi i općine moraju biti maksimalno uključeni u kreiranje i provođenje demografske politike” – istaknuo je župan Dobroslavić.

Potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica primila je i delegaciju Dubrovačko-neretvanske županije koja u Bruxellesu boravi na studijskom putovanju tijekom kojeg žele hrvatskim predstavnicima u institucijama EU skrenuti pozornost donositelja odluka na globalni problem otpada u moru, čime će se kompletirati MARLESS projektna aktivnost 5.2. – Advocacy actions in EU.

“Drago mi je da imam priliku susresti s predstavnicima Dubrovačko-neretvanske županije upravo u zgradi Europsku komisije, institucije koja nastoji što više otvoriti svoje vrata građanima” – istaknula je potpredsjednica Europske komisije te upoznala izaslanstvo s radom njenog resora, ali i kompleksnim mehanizmima i načinima rada Europske komisije.

Župan Dobroslavić zahvalio je potpredsjednici Šuici na susretu te naglasio kako su tijekom studijskog putovanja željeli iskoristiti priliku te obići i upoznati se s načinom rada svih europskih institucija.