Sjednica Podpovjerenstva za „Regionalni odvodni sustav Komarna-Neum-Mljetski kanal“

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su u Neumu na sjednici  Podpovjerenstva za „Regionalni odvodni sustav Komarna – Neum – Mljetski kanal“. Raspravljalo se o prijedlogu plana osnovnih troškova funkcioniranja i minimalnog održavanja projekta, izazovima priključenja naselja Komarna, Duboka i Klek te investicijskom održavanju.

Organizator sjednice je direktor Javnog poduzeća Mareco Zdenko Mimica, a članovi Podpovjerenstva su pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Miho Baće, predsjednica Hrvatskih voda Fani Bojanić, ravnatelj Uprave za vode županijskog ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Marinko Pranjić i predstavnica Agencije za vodno područje slivova Jadranskog mora Ana Sudar.

Javno poduzeće Mareco d.o.o. u Neumu je osnovano kao rezultat suradnje i implementacije Međudržavnog Ugovora potpisanog između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH o zajedničkom financiranju održavanja i pogona regionalnog odvodnog sustava Komalrna – Neum – Mljetski kanal.