4. Dubrovnik Festiwine – sljubljivanje kamenica i vina u Stonu

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u vili Koruni u Malom Stonu na četvrtom po redu “Spoju na slijepo” – potraga za vinom koje najbolje ljubi međunarodno priznatu stonsku kamenicu, održanom u sklopu vinskog festivala ‘Dubrovnik FestiWine’.

Uz svježe kamenice, domaći kruh i ekstradjevičansko maslinovo ulje poslužena su i 23 prijavljena vina; kombinacija bijelih, rose i pjenušavih vina. Ocjenjivački sud, sastavljen od pedesetak članova žirija Dubrovnik Festiwine Trophy natjecanja, predstavnika medija, sponzora i prijatelja festivala, ocjenjivali su prijavljena vina sistemom ocjenjivanja od jedan do pet, od lošeg do odličnog.

Nakon prebrojanih glasova, ugledna sommelierka Mira Šemić proglasila je ovogodišnje pobjednike. Rose Volarević najbolje se sljubljuje s kamenicom u kategoriji rose vina dok u kategoriji pjenušaca, većinu glasova odnio je Tris Extra Brut OPG Radovanović iz Smokvice, otok Korčula. Tezoro Crvik 2016. najbolje se sljubljuje s kamenicom od svih prijavljenih malvazija dok Intrada Krajancic 2016. je pošip kojeg je preporučila većina članova žirija, medija i sponzora.

 

17990993_246913689048444_802918173133185074_n

 

Apsolutni pobjednik ocjenjivanja “Blind date”- sljubljivanja kamenica i vina  za 2017. godinu i pobjednik u kategoriji bijelih vina je Cetinka Bačić iz Blata, otok Korčula, koje najbolje ljubi ovu poznatu delikatesu.