Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen odabrana kao jedna od deset lokacija za uspostavu Regionalnih obrazovnih centara (ROC)

Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen odabrana kao jedna od deset lokacija za uspostavu Regionalnih obrazovnih centara (ROC)  u sklopu II. faze programa „e-Škole“.

Poziv za iskaz interesa trajao je od 27. svibnja do 17. lipnja te je zaprimljeno više od 170 prijava škola koje je evaluiralo CARNET-ovo stručno povjerenstvo. Odabrane su lokacije:

  1. Osnovna škola Vidikovac, Pula
  2. Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, Ogulin
  3. Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički
  4. Osnovna škola Brodarica
  5. Geodetska škola, Zagreb
  6. Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Vukovar
  7. Srednja poljoprivredna i tehnička škola, Opuzen
  8. Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci
  9. Osnovna škola Petra Preradovića, Zadar
  10. Osnovna škola Popovača.

ROC-ovi su multifunkcionalni su i tehnološko-inovativni prostori namijenjeni obrazovnim aktivnostima u sklopu škola, ali i za edukativna događanja u organizaciji lokalnih zajednica. Svaki centar opremljen je IKT infrastrukturom i opremom koja prati najnovije obrazovne trendove i metode poučavanja. Uz žičnu i bežičnu mrežu, centri će biti opremljeni s prijenosnim računalima te tablet uređajima s tipkovnicom, ekranima osjetljivim na dodir te sustavom za upravljanje nastavom. Svaki ROC opremljen je i multifunkcionalnim namještajem koji svojom modularnošću omogućava brzu izmjenu postava učionice, ovisno o načinu izvedbe edukacije.