Studenti posjetili Poduzetnički inkubator Dubrovnik

Studenti Sveučilišta u Dubrovniku, studija Marikultura, Poslovno računarstvo i Ekonomija, posjetili su Poduzetnički inkubator Dubrovnik i Centar za poduzetništvo. Posjet je organiziran s ciljem upoznavanja studenta s poduzetništvom u praksi.

Studentima je prezentiran rad i usluge koje pruža Centar za poduzetništvo i Poduzetnički inkubator Dubrovnik. Poduzetnički inkubator je namijenjen malim poduzetnicima početnicima koji nemaju vlastiti poslovni prostor te im pruža niz povoljnih usluga s namjerom da se tijekom inkubacije razvijaju i postanu uspješni poduzetnici spremni na izlazak iz inkubatora.

U Poduzetničkom inkubatoru Dubrovnik su smješteni poduzetnici različitih djelatnosti – informatičke, marketinške, knjigovodstvene, dizajnerske djelatnosti te djelatnosti turističkih agencija. Korisnici inkubatora, vlasnici obrta “Insoma” te tvrtke “Media Mana”, su tijekom prezentacije studentima predstavili svoj ulazak u svijet poduzetništva, od same poduzetničke ideje do registracije, kao i samo značenje usluga Centra i poduzetničkog inkubatora za njihovo poslovanje.

Svrha posjeta je poticanje studenata na poduzetničke ideje kako bi završetkom studija i sami postali poduzetnici, a možda i “stanari” poduzetničkog inkubatora.

m1