Studijsko putovanje u Bruxelles

U okviru projekta AdriGov, financiranog kroz EU program Jadranske prekogranične suradnje, a u organizaciji Dubrovačko – neretvanske županije i razvojne agencije DUNEA, održano je studijsko putovanje u Bruxelles predstavnika jedinica lokalne samouprave i županijskih službi Dubrovačko – neretvanske županije.

Ovom prilikom sudionici studijskog obilaska posjetili su institucije Europske unije: Odbor regija, Europski parlament te imali radni sastanak s predstavnicima Europske komisije, Opće uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj. Održani su i sastanci s veleposlanikom Matom Škrabalom, u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri Europskoj uniji gdje se razgovaralo o aktualnim procesima i prilikama u EU fondovima te s veleposlanikom Mariom Nobilom u Veleposlanstvu Republike Hrvatske pri Kraljevini Belgiji.

Za vrijeme posjeta, u organizaciji zastupnika u Europskom parlamentu Dubravke Šuice i Andreja Plenkovića te uključenih županija, u predstavničkom uredu Dubrovačko – neretvanske županije u Bruxellesu održano je zajedničko događanje i predstavljanje četiri hrvatske županije: Istarske, Karlovačke, Brodsko – posavske i Dubrovačko – neretvanske županije.

U istom periodu, u Bruxellesu je održan Tjedan otvorenih vrata regija i gradova 2015. koji je kroz preko 100 konferencija, seminara i radionica okupio velik broj sudionika iz svih europskih regija i gradova, a sudionici studijskog putovanja imali su priliku sudjelovati i na događanjima unutar ovog programa.