Sudionicima Dubrovnik EXPO-a predstavljena digitalna platforma dRural

Sudionicima i partnerima Dubrovnik EXPO-a, događaja koji promovira obrazovanje te okuplja gospodarstvenike, visokoobrazovne institucije, centre izvrsnosti i ostale institucije, predstavljen je otvoreni Javni poziv za financiranje složenih i jednostavnih usluga u sklopu digitalne platforme dRural.

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Metkovića i Doma zdravlja Metković zainteresirane su upoznali sa svim prednostima za buduće prijavitelje između kojih je financiranje usluga u iznosu od 5.000,00 do 50.000,00 eura. Javni poziv je otvoren do 15. siječnja 2023. godine.

U okviru dRural-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji se razvijaju dva projekta – digitalna čekaonica u Domu zdravlja Metković i virtualna tržnica. Partneri iz devet zemalja udružili su se kako bi se stvorilo jedno „mrežno“ tržište koje će žiteljima ruralnih sredina ponuditi raznovrsne usluge, od zdravstva, dostupnosti lokalne uprave, do stručne pomoći.

Projekt provodi Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s  Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Gradom Metkovićem, Domom zdravlja Metković, Tehnologijsko-razvojnim centrom u Osijeku te partnerima iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije. Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura. Traje do 2024. godine i namijenjen je pametnim ruralnim zajednicama, revolucionarnom projektu koji promiče holistički razvoj ruralne zajednice, održivost digitalne inovacije i socijalnu koheziju.