Svečano obilježena 70. obljetnica Turističke i ugostiteljske škole

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik je obilježila 70. obljetnicu svoga postojanja, a Svečanoj akademiji održanoj u Hotelu Valamar Lacroma je u ime Dubrovačko-neretvanske županije nazočila v.d. pročelnice za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Ana Čeović.

Tom prigodom je ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Antun Perušina, podsjećajući na bogatu i slavnu prošlost ove obrazovne ustanove, istaknuo kako su upravo kadrovi Turističke i ugostiteljske škole gradili dubrovački, ali i hrvatski turizam. “Medalje, nagrade, pohvale i zahvale koje krase naše hodnike i učionice govore o uspjesima naših učenika”, kazao je Perušina te dodao kako su upravo iz TUŠ-a potekli vrhunski kadrovi koji danas mogu dati svoj doprinos u podizanju razine obrazovanja na višu razinu. Obveza i zadaća je, kazao je ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, opravdati dosad stečeno povjerenje i obrazovati konkurentne kadrove koji će biti voditelji turizma i ugostiteljstva u Dubrovniku.

Svečanoj akademiji su nazočili i obratili se nazočnima i zamjenik predsjednice Ugostiteljsko-turističkih škola Ivo Bilić, viši savjetnik za strukovno obrazovanje Ivo Tunjić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.