Svečano otvorena izložba „150. godina Dubrovačkih muzeja“

Pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Miho Baće nazočio je svečanom otvorenju izložbe posvećene najstarijoj kulturnoj ustanovi u Gradu. Središnju godišnju izložbu pod nazivom “150 godina Dubrovačkih muzeja” u Kneževom dvoru otvorila je izaslanica ministrice kulture i medija RH i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić. Otvorenju je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i ravnateljica Dubrovačkih muzeja Ivona Michl.

Stručnu koncepciju izložbe, koja prati muzeološke razvojne faze Ustanove od samih početaka, potpisuju ravnateljica Dubrovačkih muzeja Ivona Michl i viša kustosica Ana Kaznačić Skurić. Postav je koncipiran u 11 tematskih cjelina koji obuhvaća povijesni razvoj, zaslužne muzealce, fundus, izložbenu i izdavačku djelatnost, stalne postave, istraživanja, edukativno-pedagošku djelatnost, restauracije i konzervacije, suradnje i „iza scene“.

Na izložbi koja ostaje otvorena do 31. prosinca 2022. godine građani i posjetitelji moći će vidjeti i rekonstrukciju kabineta Antuna Dropca, osnivača Domorodnog muzeja, s originalnim predmetima iz 19. stoljeća.