Svečano otvorene 73. Dubrovačke ljetne igre

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima nazočio je svečanom otvaranju Dubrovačkih ljetnih igara.

Podizanjem zastave Libertas uz stihove Himne slobodi otvorene su 73. Dubrovačke ljetne igre. Igre je otvorenim proglasio dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Režiser ovogodišnjeg otvaranja Igara bila je Aida Bukvić, prema scenariju kojeg potpisuje zajedno s Marijanom Fumić.

Pod ravnanjem maestra Ivana Huta, u pratnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, nastupili su sporanistica Kristina Kolar, Akademski zbor Pro Musica, Zbor Libertas, Dubrovački komorni zbor te Zbor Blasisus. Uz Festivalski dramski ansambl i studente glume Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu u programu svečanog otvorenja nastupili su i članovi Folklornog ansambla Linđo.

Dubrovačke ljetne igre okupile su brojne predstavnike javnog, kulturnog i političkog života. Otvaranje su iz svečane lože pratili predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i posebni savjetnik predsjednika za kulturu Zdravko Zima, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

U 47 festivalskih dana koji su pred nama su dva premijerna naslova i tri reprizne uspješnice u dramskom programu, a u glazbenom programu festivalska publika imat će priliku uživati uz velika imena hrvatske i svjetskse galzbene scene, tu je i jazz koncert u parku Gradac, te poslastica za ljubitelje balet, ali i nastupi Folklornog ansamlba Linđo, popratni programi, program „Iza scene“ i programske poslastice za najmlađu publiku.