Turistička ponuda ruralnih dijelova Županije predstavljena u Londonu

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije predstavila je kulturnu i etnografsku ponudu ruralnih i otočnih dijelova Županije pod zajedničkim brendom „Putevima prošlosti“ na turističkom sajmu „Destinations: Holiday and Travel Show“ koji se održava od 31. siječnja do 3. veljače 2019. godine u Londonu.

Brend „Putevima prošlosti“ osmišljen je u sklopu EU projekta Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija“, a uključuje uređene i označene Tematske staze Babino polje i Austrijski put na Mljetu, Gradski muzej Korčula smješten u palači Ismaeli-Gabrielis, Muzej zlata i srebra Smokvica i Zavičajna kuća Dubrovačkog primorja čije se otvaranje očekuje do kraja godine.

Turistička zajednica DNŽ partner je na projektu vrijednom 33.872.704,57 kuna čiji je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija, a administrativno ga vodi Regionalna agencija DUNEA uz partnere Općinu Dubrovačko primorje, Općinu Mljet, Općinu Smokvica, Grad Korčula, Korčulansku razvojnu agenciju KORA, Sveučilište u Dubrovniku, Hrvatski restauratorski zavod, Obrt Depolo i Dominium Travel. Iznos bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 27.748.345,48 kuna.

Turisti iz Velike Britanije su već tradicionalno najvjerniji i najbrojniji gosti kako Dubrovačko-neretvanske županije, tako i grada Dubrovnika, a u 2018. godini su ostvarili 287.050 dolazaka i 1.530.000 noćenja što je 5% više dolazaka i 4% više noćenja nego u 2017. godini.