Turističko vijeće TZ DNŽ o rezultatima sezone u destinaciji Dubrovnik rivijera

Župan Nikola Dobroslavić predsjedavao je sjednicom Turističkog vijeća Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije koja je održana 7. rujna u hotelu Sheraton u Župi dubrovačkoj. Domaćini sjednice bili su načelnik općine Silvio Nardelli i direktor Ureda TZ općine Ivo Handabaka.

Na sjednici je pokrenut postupak natječaja za izradu vizualnog identiteta destinacije Dubrovnik rivijera, a posao je povjeren Hrvatskom dizajnerskom društvu.

Usvojeno je također Izvješće o radu TZ u prvom polugodištu 2016, kao i financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora za isto razdoblje.

Na sjednici je iskazano zadovoljstvo tijekom turističke sezone za razdoblje siječanj – kolovoz, koja je s porastom od 10% u dolascima i noćenjima ponovo jedna rekordna sezona u DNŽ.

Bilo je riječi i o problemima koji su registrirani u dosadašnjem tijeku sezone kao što su: potreba žurne izgradnje brze ceste ZL – Grad (Luka Gruž), zakrčenja u Staroj gradskoj jezgri, potreba reduciranja i boljeg rasporeda gostiju koji dolaze s kružnih putovanja, a govorilo se i o najavljenim investicijama, planovima zračne luke Dubrovnik, ugovaranju letova i kapaciteta za iduću turističku sezonu.