U Kuli Norinskoj potpisan Sporazum kojim započinje uspostava Interpretacijsko-edukacijsko-istraživačkog centra zaštićenih prirodnih vrijednosti doline Neretve

U Kuli Norinskoj danas je potpisan Sporazum o partnerstvu za uspostavu Interpretacijsko-edukacijsko-istraživačkog centra zaštićenih prirodnih vrijednosti doline Neretve. Sporazum su potpisali župan Nikola Dobroslavić, ravnateljica RRA DUNEA Melanija Milić, načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević i ravnateljica JU za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ Marijana Miljas Đuračić, a radi se o projektu vrijednosti 32 milijuna kuna. Provodit će se na području Novih Sela, a bit će financiran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te sredstvima iz fondova Europske unije.

U Metkoviću je također danas predstavljen idejni projekt Srednje glazbene škole Metković, koji je pred svojom realizacijom i koji Dubrovačko-neretvanska županija planira realizirati kroz EU fondove. Prezentaciji su uz župana Nikolu Dobroslavića sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom te gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana nazočili i saborski zastupnik Branko Bačić te državni tajnik Frano Matušić.