U Metkoviću počinju radovi na Centru za djecu s poteškoćama u razvoju, Županija ulaže značajna sredstva

U prostorijama Doma zdravlja Metković župan Nikola Dobroslavić potpisao je u ponedjeljak s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom Sporazum o zajedničkom ulaganju u projekt ”Centar za djecu s poteškoćama u razvoju – Ruka prijatelja”, nakon čega je uslijedilo i potpisivanje Ugovora o adaptaciji dijela zgrade Dnevne bolnice Metković za potrebe istoimenog Centra s predstavnikom tvrtke Doko građenje d.o.o., Šimom Doko.

Centar će biti smješten u neiskorištenome dijelu zgrade Dnevne bolnice Metković, a u njemu će se pružati usluge djeci s poteškoćama u razvoju iz Metkovića i doline Neretve, ali i iz ostalih dijelova Dubrovačko-neretvanske županije.

„Ovo je važan projekt, ne samo za Metković i dolinu Neretve, već i za cijelu Županiju. Potrebe postoje, a s ovim projektom dobit ćemo kvalitetan Centar koji će pružati pomoć djeci s poteškoćama. Usluge će pružati za to certificirana Udruga osoba s invaliditetom ”Prijatelj” i drago nam je da smo konačno projekt doveli do izvođenja radova. Radovi započinju kroz 30 dana, a rok izvođenja je šest mjeseci“, kazao je župan Dobroslavić.

Gradonačelnik Dalibor Milan naglasio je kako je Centar važan pogotovo iz razloga rane intervencije.
”Nažalost, u Gradu Metkoviću i dolini Neretve rađa se sve više djece s poteškoćama u razvoju, stoga je ovaj Centar zaista potreban. Vrlo važno je naglasiti kako će Centar omogućavati i detekciju problema te ranu intervenciju, čime će biti omogućeno i kvalitetnije liječenje. Ovom prilikom još jednom se zahvaljujem županu Dobroslaviću i Dubrovačko-neretvanskoj županiji što su prepoznali potrebe Grada Metkovića i doline Neretve te uložili značajna sredstva”, kazao je gradonačelnik Milan.

Vrijednost investicije je oko 3 milijuna kuna. Veći dio sufinancira Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Metković participira s 250 tisuća kn, a dio sredstava je osigurano putem natječaja Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.
Potpisivanju Sporazuma i Ugovoru nazočile su ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA-e Melanija Milić, pročelnica Upravnoga odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević te pročelnica Upravnoga odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović.