U Metkoviću svečano otvoren novoizgrađeni dio Dječjeg vrtića Radost

Župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo i pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević nazočili su svečanom otvorenju novoizgrađenog dijela Dječjeg vrtića Radost u Metkoviću.

‘Mogu samo čestitati gradonačelniku Daliboru Milanu na ovom izvanrednom uspjehu. Briga za naše najmlađe je vrlo važna. To je posebna zadaća svih jedinica lokalne samouprave. Metković to radi na sjajan način, a to su pokazali i ovim projektom koji će biti od koristi i djeci i njihovim roditeljima. Napomenut ću da je briga o odgoju najmlađih jedna od prioritetnih zadaća i Vlade RH. U tijeku je jedan veliki natječaj iz Programa izgradnje vrtića, ukupne vrijednosti 1,2 milijarde kn. Nadamo se da će, poput Metkovića, brojne jedinice lokalne samouprave iz DNŽ uspjeti riješiti za svoje najmanje kvalitetne uvjete“, kazao je, ovom prilikom, župan Dobroslavić.

U sklopu dogradnje Dječjeg vrtića Radost, izgrađena su tri nova dnevna boravka-dva za djecu vrtićke i jedan boravak za djecu jasličke dobi, uređena je višenamjenska dvorana te novo dječje igralište.

Dodajmo i kako je u pedagoškoj godini 2022./23. u dječje vrtiće u Metkoviću upisano 555 djece.

foto: MetkovićNET