U Metkoviću svečano otvorena 36. Smotra folklora jadranske Hrvatske „Na Neretvu misečina pala“

U subotu je u Metkoviću svečano otvorena 36. Smotra folklora jadranske Hrvatske „Na Neretvu misečina pala“ pa su tako ljubitelji folklora nakon više od dvije godine ponovno imali priliku uživati u atraktivnim nastupima domaćih i gostujućih folklornih društava.

Svečanosti otvaranja nazočili su savjetnica župana Žaklina Marević, izaslanica gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, direktorica TZ grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur te predsjednik KUD-a Metković Mato Obrvan. Savjetnica Marević u svom je obraćanju, između ostalog, čestitala na nastojanjima da se očuva ovaj vrijedan dio naše baštine te poželjela i organizatorima i svima koji će nastupiti puno uspjeha.

Nakon svečanosti smotra je započela nastupima Dječje skupine KUD-a Metković, potom i dvije sekcije KUD-a Metković, a naravno publici su se predstavili i gosti iz ostalih dijelova županije: FD „Kumpanija“ iz Vela Luke, KUD „Stjepan Radić“ Pridvorje, KUD „Sveti Juraj Osojnik“, KUD Lastovo, FKU „Primorska lijera“, KUD „Natko Nodilo“ iz Babina Polja s otoka Mljeta i KU „Linđo“.

Program 36. Smotre folklora jadranske Hrvatske „Na Neretvu misečina pala“ završaven je u nedjelju u crkvi sv. Ilije koncertom Marijanskih pučkih napjeva.

Foto: www.metkovic.hr