U Opuzenu održana tradicionalna manifestacija ‘Dani mandarina 2022.’

U Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu održani su tradicionalni Dani mandarina 2022. koji su okupili učenike i mlade iz doline Neretve.
Riječ je o manifestaciji u organizaciji centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA, uz partnerstvo Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu.
Održane su brojne radionice izrade slatkiša od badema, oraha i mandarina, edukacije na temu zdrave prehrane te izrade tematskih skulptura od mandarina.
Edukacijama se pridružila i predstavnica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije Ana Tutavac, koja je održala predavanje o prirodnoj baštini doline Neretve. Predstavnica Regionalne agencija DUNEA, Petra Sušak, održala je predavanje o strategiji „Od polja do stola“ uz prikazivanje videa na temu Europskog zelenog plana sa stranice „EU Kutak za učenje“.
U panel raspravi na temu „Mladi u budućnosti“ sudjelovali su profesori te bivši učenik škole koji je nakon završetka fakulteta pokrenuo vrlo uspješnu proizvodnju craft piva, te su s učenicima podijeljeni korisni savjeti i primjeri dobre prakse.
Drugog dana manifestacije održan je agroturistički sajam na kojem su sudjelovali mali izlagači, uglavnom s područja doline Neretve, koji su posjetiteljima nudili raznovrsne tradicionalne i domaće proizvode.