U Slunju održan 12. sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima

U Slunju je održan 12. sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima i predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina kojem je nazočio i župan Nikola Dobroslavić.

‘Mislim da je jako dobra poruka da smo danas ovdje, dio je naše politike da vodimo računa o onim dijelovima Hrvatske koji objektivno nisu u jednakom položaju kao i neki drugi krajevi Hrvatske koji imaju, ili blagodati obale ili žitnice, ili bolje prometne povezanosti s drugim državama’, poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Na Dnevnom redu sastanka bile su tri točke. Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak predstavila je višegodišnji financijski okvir (2021-2027), ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović mjere za ublažavanje energetske krize, a o mjerama pomoći u poljoprivredi i ribarstvu govorila je ministrica Marija Vučković.

Ovom prilikom, predsjednik Vlade istaknuo je i važnost činjenice a ćemo 1. siječnja biti i u europodručju i u Schengenskom prostoru. Osvrnuo se i na projekt Pelješkog mosta koji će 26. srpnja biti pušten u promet te naglasio da je riječ o nacionalnom, strateškom, suverenističkom potezu koji ova generacija rješava.