Uključivanje perspektive ravnopravnosti spolova u javne politike

U  prostorijama Impact centa u Zadru održan je seminar „Uključivanje perspektive ravnopravnosti spolova u javne politike” za članove i članice županijskih povjerenstava iz Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Seminar je organiziran u okviru twinning projekta „Podrška ravnopravnosti spolova“ financiranog iz sredstava Europske unije, a kojeg Ured za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske provodi u partnerstvu s Institutom za zdravstvo i socijalnu skrb Finske.

Cilj seminara je jačanje kapaciteta članova i članica županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova za uključivanje perspektive ravnopravnosti građana i građanki pri donošenju odluka te jačanje radno-savjetodavne uloge povjerenstava u radu županijskih skupština.

Budući da mjere koje javna uprava poduzima, utječu na različite skupine populacije, članovi i članice Povjerenstava za ravnopravnost spolova,  koji su sudjelovali na ovom seminaru,  imali su priliku upoznati se s primjerima dobre prakse iz drugih europskih zemalja radi budućeg aktivnjeg sudjelovanja u kreiranju odluka u korist muškaraca i žena na lokalnoj razini.

unnamed