Odlukom je svim osobama koje imaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj zabranjeno napuštanje područja županije u kojoj imaju prebivalište ili boravište.

Osnovni razlog donošenja ove Odluke je ograničavanje kretanja i putovanja koji nisu neophodni za funkcioniranje gospodarstva i društva u cjelini, i time sprječavanje prijenosa bolesti COVID-19.

Zahtjevi za izdavanje propusnica upućuju se županijskim stožerima prema mjestu prebivališta ili boravišta osobe koja podnosi zahtjev, odnosno Ravnateljstvu civilne zaštite ako se radi o drugom opravdanom razlogu.

Također, s obzirom na intenciju Odluke napominje se kako će Ravnateljstvo civilne zaštite restriktivno tumačiti „druge opravdane razloge“ te se mole građani da ne podnose zahtjeve za propusnice, ako zaista nemaju ozbiljan i opravdan razlog zbog kojeg trebaju napustiti županiju u kojoj imaju prebivalište ili boravište.

KONTAKT ZA DODATNE UPITE U VEZI  IZDAVANJA e-PROPUSNICA

Zahtjevi za izdavanje e-Propusnice upućuju se prvenstveno putem sustava e-Propusnice https://epropusnice.gov.hr

Tel. 0800 80 90
U iznimnim slučajevima kada to nije moguće zahtjev za propusnicom može se zatražiti putem Stožera Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije putem e-maila propusnice@dnz.hr.

Prilikom slanja maila potrebno je ispunuti i obrazac kojeg možete pronaći OVDJE.

Kontakt telefon Stožera CZ DNŽ: 020 331-355

Radno vrijeme: Svaki dan od 8 do 22 sata.