Uspješan poslovni susret vinara i ugostitelja

Poslovni susret vinara i ugostitelja, u organizaciji Dubrovačko-nertvanske županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA-e, okupio je danas, u hotelu Sheraton u Mlinima, 51 vinara i više od 100 ugostitelja. Susretom se željelo olakšati povezivanje vinara Dubrovačko-neretvanske županije s ugostiteljima, u vrijeme kada se formiraju vinske karte za novu sezonu.

Otvarajući manifestaciju župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić naglasio je kako je svaka ponuda ugostiteljskih objekata na našem području manjkava ukoliko ne uključuje vina Dubrovačko-neretvanske županije, koja su ujedno i najbolja hrvatska vina. Govoreći u ime ugostitelja, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika pri Obrtničkoj komori DNŽ Tonći Bitanga kazao je kako bi svaki restoran na svojoj vinskoj karti morao imati minimalno 60 posto vina iz naše županije. Vinar Božo Martinović pozdravio je organizaciju susreta i napore u promociji naših vinara.

Ovom je prigodom najavljen i treći Dubrovnik FestiWine, koji će se, u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije održati od 25. travnja do 1. svibnja, s ustaljenim programom Dubrovačke vinske setemane, izbor najboljeg bijelog vina uz stonsku kamenicu, Dubrovnik FestiWine Trophy – ocjenjivanje regionalnih vina, FestiWine Gala dinner i središnju izložbu vina 29. i 30. travnja.

Na današnjem poslovnom suretu ugostitelji su imali priliku upoznati vinare i otkriti nova zanimljiva vina, a vinari su mogli direktno prezentirati svoje vino potencijalnim novim kupcima.