Uspješno završeno 5 DUNEA-inih projekata iz IPA Prekograničnog programa

Na Programskoj konferenciji, organiziranoj povodom uspješno završenih 12 projekata iz dva Poziva IPA Prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora 2007. – 2013., sudjelovala je direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA-e Melanija Milić.

Govoreći na panelu u okviru ‘Mjere 1.2. Zajednički turistički i kulturni prostor’ direktorica Milić predstavljala je čak četri projekta u kojima je DUNEA sudjelovala – Nature for Future i Wine, kao nositelj te OLIVE i SUD SIT kao partner u projektu. Ukupna vrijednost ova četri projekta iznosi 12,8 milijuna kuna.

Na panelu ‘Mjera 1.1. zajedničke akcije za zaštitu životne sredine, prirodnog i kulturnog nasljeđa’ predstavljen je i projekt Baština pokretač razvoja HERTIAGE, ukupne vrijednosti 4,2 milijuna kuna na kojem je, uz Zavod za prostorno uređenje DNŽ, kao partner sudjelovala i DUNEA. Uz ove dvije institucije iz DNŽ, na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima.

Programska konferencija održana je 11. siječnja 2016. u Podgorici, u organizaciji Zajedničkog tehničkog tajništva IPA Prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora 2007. – 2013., a sudjelovali su i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske te Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore.