Županija realizira značajne infrastrukturne projekte u Veloj Luci

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo sa suradnicima boravili su danas u radnom posjetu Veloj Luci.

Riječ je o općini u kojoj se provode, ali i planiraju brojni projekti od velike važnosti za Dubrovačko-neretvansku županiju, među kojima je izgradnja Pomorsko-putničkog terminala vrijednog 91 milijun kuna.
‘Ovo je samo jedan u nizu lučkih projekata na kojima radi naša županija, naravno u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture. Završena je rekonstrukcija rive u Donjem Čelu, kao i Puntin u Korčuli, a radovi u Trpnju pri samom su kraju. Pred nama je skori početak radova na luci Polačište te u Ublima’ – rekao je župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić te istaknuo važnost izgradnje terminala u Veloj Luci za otok Korčulu, ali i cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju.
‘Završetkom ovog projekta riješit će se i pitanje prometa u središtu Vele Luke, ali i omogućiti uplovljavanje većih brodova i trajekata što će uvelike doprinijeti povezanosti na ovom dijelu otoka’ – kazao je župan Dobroslavić.
Ravnatelj Županijske lučke uprave Vela Luka Boris Žuvela naglasio je da radovi na izgradnji terminala napreduju sukladno dinamici.
‘Poslužilo nas je vrijeme i zadovoljni smo napretkom. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja studenog ove godine. Zahvaljujem Dubrovačko-neretvanskoj županiji i resornom ministarstvu na podršci u realizaciji ovog projekta od velike važnosti za Velu Luku’ – naglasio je ravnatelj Žuvela.
U sklopu radnog posjeta župan Dobroslavić sa suradnicima održao je radne sastanke u Domu zdravlja dr. Ante Franulovića i Specijalnoj bolnici Kalos na kojima je istaknuta važnost dobre suradnje i ulaganja u zdravstvo, a održan je i sastanak s načelnicom Vele Luke Katarinom Gugić.