Veleposlanica Australije u oproštajnom posjetu

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić primio je u Palači Ranjini veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj Susan Cox.

Veleposlanica Cox je u oproštajnom posjetu istaknula zahvalnost svim službama i uredima u Dubrovniku te Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koji su tijekom njenog mandata bili na raspolaganju i od pomoći velikom broju Australaca koji posjećuju našu regiju.

Također, istaknula je otok Korčulu kao područje najviše naseljeno Australcima.

Razgovaralo se o potencijalnim investicijama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te je župan Dobroslavić istaknuo otvorenost za australske investitore pritom kazavši kako je to odličan način povezivanja velikog broja Hrvata koji žive u Australiji s Domovinom.

Veleposlanica Cox je izrazila uvjerenje kako će i njen nasljednik predano raditi na promicanju Hrvatske kao poželjne investicijske destinacije te na olakšavanju realizacije investicijskih projekata.

Župan je zaključio sastanak zahvalivši se veleposlanici Cox na posjeti, na predanom i kontinuiranom angažmanu na promicanju Republike Hrvatske u Australiji te joj uručio prigodan poklon.