Želja za neovisnim životom i samostalnim obavljanjem svakodnevnih aktivnosti često uvelike ovise o prostornoj pristupačnosti, a sve to doprinosti kvaliteti života svih nas. Ovdje se obraćamo osobama s invaliditetom koje trebaju uživati  jednake mogućnosti za sudjelovanje u zajednici i životu kao i svi drugi građani i biti oslobođeni od svih nametnutih ovisnosti o njihovim obiteljima ili prijateljima. Naš je zadatak otvaranje mogućnosti izbora kako osobe s invaliditetom ne bi ovisile o pomoći drugih osoba.

Zahvaljujući području Strategije koje se odnosi na informiranje, komunikaciju i podizanje razine svijesti, pokrenuta je i izrada Vodiča za osobe s invaliditetom Dubrovačko-neretvanske županije kojim želimo potaknuti mobilnost osoba s invaliditetom na području Dubrovačko-neretvanske županije. Pružanjem informacija o  dostupnosti raznih objekata osobama s invaliditetom u gradovima i općinama diljem Županije, nastojali smo olakšati kretanje i time pojačati vidljivost osoba s invaliditetom u svakodnevnom životu.

Kako bi se poboljšala kvaliteta života osoba s invaliditetom i osigurala neovisnost življenja u zajednici, pored građevinskih objekata, u problem rješavanja pristupačnosti uključeni su brojni sadržaji koje koriste osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu.  

Mali koraci često čine svijet drugačijim i želja nam je da ovaj Vodič pruži objedinjene potrebne informacije osobama s invaliditetom na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Župan – Nikola Dobroslavić

 

Otvori vodič za osobe sa invaliditetom kroz DNŽ