Zamjenica Marević na izložbi suvremenog turskog fotografa Ahmeta Ertuğa

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je u četvrtak otvorenju izložbe fotografija suvremenog turskog fotografa Ahmeta Ertuğa ”Točka iščeznuća” u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Na izložbi je predstavljeno dvadeset djela velikog formata koje je Ertug fotografirao u protekle dvije godine u Italiji te u Dubrovniku u rujnu ove godine.
Autor izložbe rekao je na otvorenju kako je kao arhitekt bio vrlo impresioniran kvalitetom i očuvanjem dubrovačke arhitektonske baštine.
”Za mene Dubrovnik je jedan od najočuvanijih gradova u Europi i mogao bi poslužiti kao pravi arhitektonski primjer na mnogim sveučilištima”, rekao je Ertug.
Ravnatelj Umjetničke galerije te kustos izložbe Marin Ivanović istaknuo je kako je izloženo pet fotografija Dubrovnika, čime je Grad ugrađen u dio autorovog opusa zapadnoeuropske reprezentativne arhitekture.
Inače, radovi s ove izložbe bit će dio izložbe koja se tijekom 2018. i 2019. godine prikazuje u Francuskoj, a u Dubrovniku odtaje otvorena do 11. ožujka 2018. godine.