Zamjenica Marević na obljetničkom koncertu UŠLS i dodjeli nagrade Ivo Dražinić

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je gala koncertu kojim je obilježeno 90 godina postojanja Umjetničke škole Luke Sorkočevića te dodjeli nagrade koja nosi ime maestra Iva Dražinića Laus akademije.

Obljetnički koncert na dan kada je počela prije 90 godina s radom prva organizirana glazbena škola u Dubrovniku održan je u nedjelju u parku Umjetničke škole Luke Sorkočevića. Koncert pod nazivom “Simfonijski koncert” ujedinio je mladost i iskustvo Dubrovnika odnosno bivše i sadašnje učenike škole koji mogli sudjelovati na ovom koncertu. 

Kao solisti nastupili su dubrovački umjetnici koji su stekli svoja prva znanja u školi poput Đive Franetović Kušelj (flauta), Đane Kahriman (violina), Ive Vukić (violina) i Matije Novakovića (fagot), a dirigent je bio sadašnji ravnatelj škole Slobodan Begić.

U šesnaestoj godini postojanja LAUS Akademije, koje je maestro Ivo Dražinić bio jedan od utemeljitelja, po treći put je dodjeljena Nagrada koja nosi njegovo ime. Koncert polaznika LAUS Akademije održan je u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto.

Nagrada se dodjeljuje mladom glazbeniku koji je svojim trudom, talentom, posvećenosti glazbi i posebnom umjetničkom karizmom osvojio svjetske pozornice, žirije i publiku. Prethodne dvije nagrade dobile su mlada austrijska violinistica Anne Marie Wehrmayer, te Dubrovkinja Đana Kahriman.
Prema odluci Odbora Nagrade ove je godine upravo te kvalitete najbolje pokazala violinistica Veronica Scotti.

Polaznici LAUS Akademije koji su nastupili na koncertu u nedjelju su Guiomar Ortiz Pelayo Ciria, Emanuel Schulze, Juliana Fretska, Anđela Lijović, Belén Muñoz, Veronica Scotti, Fran Bobić, Marta Kekez, On-You Ruth Kim, Marija Bašić i Pelayo Cirja.