Zamjenica Marević otvorila sajam ”Eko rural” u Metkoviću

U sklopu smotre folkora ”Na Neretvu misečina pala” u gradskom parku u Metkoviću u subotu je održan Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural kojeg je otvorila zamjenica župana Žaklina Marević.

”Vrlo sam sretna što ste me pozvali ovdje danas, da vam se obratim i budem dio ovog događanja. Zaista me vesele ovakve manifestacije, baš iz razloga što naša županija ima ogroman poljoprivredni potencijal.
Ruralni razvoj je jedan od glavnih razvojnih pravaca koje Dubrovačko-neretvanska županija provodi. Osim neretvanske mandarine, imamo mogućnosti i znanja za plasirati još mnogo proizvoda i dajemo sve od sebe da se naša županija, osim u turizmu bude na samom vrhu i u poljoprivredi. Vrlo sam ponosna na sve vas, na vaš trud i muku uloženu u pravilni ekološki uzgoj voća i povrća i uistinu vjerujem da će se sve isplatiti, posebice u današnje vrijeme kada se koristi sve više pesticida, raznoraznih kemikalija i konzervansa. Iskreno se nadam da će svi poljoprivrednici naše županije pratiti vaš ili sličan način ekološkog uzgoja jer prioritet je da sve buduće naraštaje othranimo zdravo i kvalitetno te da nadalje ovaj način prehrane postane uobičajan i svakodnevan.
Sajam je uz zamjenicu Marević otvorio i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. Na sajmu je sudjelovalo više od 25 izlagača, a gostima su se predstavile dječje skupine KUD-a Metković uz pratnju Mandolinskog orkestra tog KUD-a.

FOTO: Metković-News