Zamjenica župana na otvaranju Konferencije o zdravstvenom turizmu na otocima

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je svečanom otvaranju Konferencije o zdravstvenom turizmu na otocima, koja se 17. i 18. svibnja održava u Vela Luci.

U svom pozdravnom govoru zamjenica župana je pohvalila inicijativu da se jedna ovakva konferencija održava upravo u našoj županiji, koja ima dobre temelje i velike potencijale za razvoj ovog oblika turizma.

“Naša Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Kalos postala je sinonim za toplice i rehabilitaciju, a samim time i poticaj za razvoj sličnih sadržaja i usluga na drugim otocima Dubrovačko-neretvanske županije i diljem naše obale. Naš plan kao Osnivača je rekonstrukcija i izgradnja tzv. starog dijela u terapijski centar, nadogradnja i izgradnja novih smještajnih jedinica, dječjih igrališta, javnih prostora i novih sadržaja, a naša vizija razvoja Specijalne bolnice Kalos je razviti je u regionalni centar medicinsko-lječilišnog turizma na jadranskoj obali”, kazala je zamjenica Marević. Dodala je i kako uz Kalos na našim otocima postoje vrijedni, neiskorišteni potencijali, koji trebaju biti okosnica razvoja zdravstvenog turizma u budućnosti.

Sudionike konferencije pozdravili su i predstavnici organizatora, Specijalne bolnice za rehabilitaciju Kalos, HGK i Hrvatske turističke zajednice te resornih ministarstava, a u radu panela su, osim sudionika – stručnjaka iz područja zdravstvenog turizma, sudjelovali i predstavnici jedinica lokalne samouprave s otoka, predstavnici institucija, DUNEA-e, turistički djelatnici i poduzetnici.

Ova, prva Konferencija o zdravstvenom turizmu bila je međunarodnog karaktera, a održana je u suorganizaciji Općine Vela Luka i Lokalne akcijske grupe “LAG 5” te zastupnice u EU parlamentu Ruže Tomašić.