Zamjenik Cebalo na forumu ”EU u mom kraju: Europski fondovi i Pelješki most”

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je regionalnom forumu na temu ”EU u mom kraju: Europski fondovi i Pelješki most” u organizaciji Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Forum je održan u amfiteatru Sveučilišta u Dubrovniku a glavni govornici bile su zastupnice u Europskom parlamentu Dubravka Šuica i Ivana Maletić, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić i državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.

Tijekom održavanja foruma predstavljena je aplikacija Sli.do preko koje su svi sudionici foruma mogli postavljati anonimna pitanja govornicima na temu europskih fondova i Pelješkog mosta.

Govornici su odgovarali na brojna pitanja publike a neke od značajnijih tema rasprave bile su uloga Europskog parlamenta u dodjeli EU fondova Hrvatskoj, poboljšanje iskorištavanja sredstava iz EU fondova, značenje Pelješkog mosta u Hrvatskoj kao značajnijeg prometnog koridora, rokovi za izgradnju mosta sa pristupnim cestama, južna Hrvatska kao trenutno najveće gradilište u cestogradnji i sl.

Govornici foruma su naglasili kako se mostarina neće naplaćivati te kako bi izgradnja mosta trebala biti gotova do 2022. godine a obilaznica oko Stona do 2023. godine.