Zamjenik Cebalo na svečanoj sjednici konavoskog Općinskog vijeća povodom 25. obljetnice osnivanja Općine Konavle

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je večeras u Cavtatu svečanoj sjednici Općinskog vijeća Konavala povodom obilježavanja 25. obljetnice Konstituirajuće sjednice Vijeća održane 1993. godine. Na svečanoj sjednici nazočili su gotovo svi vijećnici dosadašnjih osam saziva Općinskog vijeća, a nakon sjednice upriličen je i prigodni domjenak.
Zamjenik je ovom prilikom istaknuo kako je 1993. godine možda oformljena Općina Konavle, no kako ona u srcima Konavljana živi puno duže.

”Prošlo je 25 godina od sjednice Općinskog vijeća koja je označila službeno osnivanje Općine Konavle. No vi Konavle nosite u sebi puno duže i njegujete ih više nego što itko može zamisliti. Ova Općina je jedna od bogatijih u Hrvatskoj, a stopa nezaposlenosti je daleko ispod hrvatskog prosjeka. To nije palo s neba, stvoreno je od ruka Konavljana koji su kroz Općinu I Općinsko vijeće radili za dobro Konavala kroz jednu kontinuiranu politiku razvoja, politiku koju vi i danas provodite na korist svih Konavoka i Konavljana’’, rekao je zamjenik Cebalo.
‘’Ja dolazim s Korčule i znam što znači biti ‘na repu’. Moram reći da sam ponosan na to kako se vi iz dana u dan borite pokazati svima koliko je važno zadržati ljude, naročito u pograničnim općinama. Veseli me činjenica da Konavle nemaju problema s iseljavanjem i da su vam vrtići zapravo premali, a Županija će dati potporu na svaki način na koji može da zaustavimo odlazak ljudi s Konavoskih brda, Vitaljine i drugih, uvjetno rečeno, rubnih dijelova. Ne mogu se ne osvrnuti na problematiku Osnovne škole i dječjeg vrtića Cavtat, a mi tu radimo intenzivno s načelnikom Lasićem. Vjerujem da će taj problem biti riješen, odnosno škola izgrađena u sljedećih nekoliko godina. U svoje osobno ime i ime župana Nikole Dobroslavića čestitam vam na prvih 25 godina u modernoj povijesti Republike Hrvatske’’, rekao je zamjenik Cebalo.
Na svečanoj sjednici među uzvanicima bila je i predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović.