Zamjenik Cebalo na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Vela Luka

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom blagdana svetog Josipa i Dana Općine Vela Luka.

Uz čestitku svim stanovnicima Vele Luke, zamjenik Cebalo istaknuo je da najveće projekte na području ove općine vode upravo Dubrovačko-neretvanska županija i županijske ustanove i tvrtke.

‘Jedan od prioriteta ove županije svakako je povezivanje otoka. U tom smislu, razvijamo velike projekte lučke infrastrukture, od kojih je jedan i ovdje u Veloj Luci. Riječ je o izgradnji Pomorsko-putničkog terminala vrijednog više od 90 milijuna kuna. Što se tiče našeg otoka, moram istaknuti i projekt nove luke Polačište za koji ćemo uskoro potpisati ugovor s izvođačem radova te luku Perna na Pelješcu usporedno s kojom se razvija i projekt zaobilaznice Orebića. Dubrovačko-neretvanska županija ulaže i u odgojno-obrazovne institucije te one zdravstvene na području Vele Luke’, kazao je zamjenik Cebalo te najavio projekt rekonstrukcije i obnove Specijalne bolnice Kalos.

‘Pripreme projekta i dokumentacije su krenule. Ovo je zaista investicija koja će puno značiti i za općinu, ali i za cijelu županiju. Kako u onom zdravstvenom smislu, tako i turističkom, ali i gospodarskom općenito. Obnova Kalosa planira se prijaviti na natječaje i sufinancirati i iz europskih sredstava’, istaknuo je zamjenik župana.

Na svečanoj sjednici  dodijeljene su i nagrade najuspješnijim sportašima te ovogodišnjim općinskim laureatima.

Javno priznanje za pojedinačno postignuće u 2021. godini dodijeljeno je književnici Antoneli Marušić, a za kolektivno udruzi Miki trasi.

Javno priznanje za dugogodišnje javno djelovanje dobilo je Folklorno društvo Kumpanija Vela Luka, a u ime društva priznanje je uručeno predsjedniku Jozi Burmasu.
Javno priznanje za životno djelo, golubica Vela Luka, dobio je Ante Dragojević Beže.