Zamjenik Cebalo na svečanoj sjednici povodom Dana Grada Ploča

Zamjenik župana Joško Cebalo sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ploča koja je, povodom Dana Grada, održana u Domu kulture u Pločama.

U svom obraćanju zamjenik Cebalo uputio je čestitke svim Pločankama i Pločanima te, tom prilikom, čestitao i jučerašnji Dan državnosti Republike Hrvatske uz spomen na sve hrabre branitelje kojima dugujemo budućnost naše domovine.

‘Posljednje dvije godine bile su iznimno izazovne za cijelu našu županiju, Republiku Hrvatsku pa i cijeli svijet. Ipak, zadovoljni smo što možemo istaknuti da nismo posustali, da smo razvijali projekte i poticali ulaganja. Zahvalni smo i Vladi Republike Hrvatske koja je svojim mjerama potpomagala gospodarstvo, privatni sektor i samo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u te svrhe isplatila 700 milijuna kuna. Ono što je bilo, a i dalje će biti jedan od glavnih prioriteta Dubrovačko-neretvanske županije je prometna povezanost. S ponosom ističem projekt Pelješkog mosta koji će biti pušten u promet krajem srpnja zajedno s dijelom pristupnih cesta. Ovaj milenijski
projekt spojit će teritorij naše županije, povezati našu domovinu, ali i uvelike utjecati na cjelokupni razvoj svih dijelova naše županije, od otoka, poluotoka Pelješca pa sve do neretvanskog kraja. Područje doline Neretve očekuju u ovoj godini i druge važne investicije. Neke od njih mi kao županija već smo priveli kraju, neke su u tijeku, a neke tek pred nama. Naravno, posebno smo ponosni na projekt Dnevne bolnice u Metkoviću na kojem smo inzistirali i koji
smo, usprkos brojnim kritikama, dovršili’, kazao je zamjenik župana.

Uzvanicima su se obratili i gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević te potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac.

Na svečanoj sjednici uručene su i nagrade ovogodišnjim laureatima. Nagradu za životno djelo dobila je Ana Musa, dok su skupne nagrade uručene  Katoličkom zboru „MI“ iz Komina  i AMK Racing Teamu.