Zamjenik Obuljen s delegacijom kineskog grada Shenzen

Zamjenik župana  Davorko Obuljen i pročelnik ureda za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić sastali su se s delegacijom kineskog grada Shenzhen koja je nakon posjeta Ministarstvu turizma RH boravila u Dubrovniku.

Na sastanku se razgovaralo o inicijativi boljeg povezivanja putem zračne čarter linije između grada Shenzhena i jednog grada na jadranskoj obali. Kinesku delegaciju su uz dužnosnike činili i predstavnici javnog i privatnog sektora zainteresirani za ulaganja u turizam, energiju i inovativne tehnologije.

Zamjenik župana Obuljen je upoznao goste s povijesnim, kulturnim i gospodarskim značajkama županije te turizmom kao najznačajnijom privrednom granom. Također, predstavljene su mogućnosti ulaganja u nautički turizam, te produljenje turističke sezone.

Shenzhen je glavni grad Guangdong provincije i jedan od pet najbogatijih gradova Kine. Grad je star tek tridesetak godina, naseljen bolje stojećom populacijom, uglavnom mlađim stanovništvom. Jedan je od najbrže rastućih gradova na svijetu, značajan financijski centar kao i sjedište brojnih tvrtki koje se bave visokom tehnologijom.