Zamjenik župana na otvaranju Međunarodnog festivala Marco Polo “Put svile – put dijaloga”

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je svečanom otvaranju Međunarodnog festivala Marco Polo “Put svile – put dijaloga” koji je, pod pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva kulture RH, a uz podršku Grada Korčule i Turističke zajednice Grada, otvoren u Korčuli.

Festival je otvorio saborski zastupnik i izaslanik Predsjednice RH Branko Bačić, koji je organizatoru zahvalio na ovoj inicijativi jer tako Korčula postaje mjesto susreta filmskih, glazbenih i likovnih umjetnika s diplomatima iz njihovih zemalja, a s ciljem razumijevanja važnosti kulture dijaloga i prožimanja različitog kao osnovnog preduvjeta postizanja globalnog mira.

U ime domaćina nazočnima se obratio gradonačelnik Korčule Andrija Fabris, a svečanom otvaranju su, uz brojne uzvanike, nazočili i državni tajnik za turizam Frano Matušić te direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristijan Staničić.

Festival traje do nedjelje 27. rujna, a osim projekcija dugometražnih filmova, koje su za sve posjetitelje besplatne, bit će održan i okrugli stol te deset panel diskusija veleposlanika zemalja koje sudjeluju na festivalu.