Zamjenik župana na sastanku s ministrom rada i mirovinskog sustava

Zamjenik župana Davorko Obuljen na radnom je sastanku s ministrom rada i mirovinskog sustava Tomislavom Ćorićem razgovarao o zapošljavanju na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Na sastanku je utvrđeno kako DNŽ za razliku od ostalih županija nema problem nezaposlenih već problem zapošljavanja. Naime, rečeno je da tijekom sezone na rad u DNŽ dođe preko tri tisuće osoba iz cijele Hrvatske. Kako otvaranje novih hotelskih objekata traži novu radnu snagu, razmatrana je mogućnost da se iz Neretve u Dubrovnik tijekom sezone omogući prijevoz zaposlenika. Računa se da u Neretvi postoji potencijal od oko dvije tisuće radno sposobnih osoba, a koje bi mogle raditi u turizmu na širem dubrovačkom području.

Ministar Ćorić najavio je kako će Vlada pokrenuti niz programa za zapošljavanje, osobito mladih i onih koji su duže vrijeme bez posla, te da će ih uskoro predstaviti u javnosti.

Na sastanku su bili i posebni savjetnik ministra Petar Šimić, županijski pročelnici Nina Skurić i Ivo Klaić, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Mato Franković, ravnatelj Zavoda za zapošljavanje Dasen Jasprica i djelatnica Regionalne razvojne agencije DUNEA Franica Miloš.