Započeli 2,5 milijuna kuna vrijedni radovi na uređenju unutrašnjosti Doma kulture u Pločama

Radovi na uređenju dijela unutrašnjosti Doma kulture u Pločama započeli su jučer u okviru projekta HERA financiranog putem poziva za strateške projekte na IPA multilateralnom programu Jadranska prekogranična suradnja.

U sklopu realizacije projekta HERA u Dubrovačko-neretvanskoj županiji predviđena je rekonstrukcija i obnova zgrade Doma kulture u Pločama, gdje će biti otvoren Centar za selektivne oblike turizma koji bi trebao na nov način promovirati prirodnu i kulturnu baštinu Ploča, doline Neretve i šire.

Nakon provedene javne nabave sukladne PRAG procedurama, radove vrijedne 2,2 milijuna kuna dobila je tvrtka TRAG d.o.o. iz Dubrovnika, dok će nadzor provoditi tvrtka EUGRAMMOS d.o.o. iz Solina. Planirano trajanje radova je 3 mjeseca nakon čega će se u obnovljeni prostor ugraditi multimedijalna oprema vrijedna 300.000,00 kuna. Budućim Centrom upravljat će Grad Ploče.

Početku radova nazočili su zamjenica župana Marija Vučković, predstavnici izvođača radova i nadzora, županijska pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Marijeta Hladilo sa suradnicima te gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić.