Završen 4. Dubrovnik FestiWine

Na završnoj večeri Dubrovnik FestiWine-a u hotelu Valamar Dubrovnik President župan Nikola Dobroslavić s organizatorima se zahvalio  brojnim vinarima izlagačima te pozdravio i čestitao svim dobitnicima Dubrovnik FestiWine Trophy-a. Ocjenjivački sud međunarodnog sastava od 15 članova po vodstvom enologa Bojana Kobala kroz tri dana na slijepo je kušao i ocjenjivao 133 različita vina. Pobjednici Dubrovnik FestiWine Trophya su:

 

–       U kategoriji ružičastih prvak je Roza 2016, proizvođača B

lato 1902 d.d. iz Korčule; ocijenjeno s 88,10 bodova te je osvojilo SREBRO.

 

–       U kategoriji suhih bijjelih prvak je Pošip Bačić, proizvođača OPG Zlatko Bačić. iz Korčule; ocijenjeno s 90,67 bodova te je osvojilo ZLATO.

 

–       U kategoriji pjenusca prvak je Misal Milenium 2013, proizvođača pjenušci Peršurić d.o.o. iz Istre; ocijenjeno s 92,00 boda te je osvojio ZLATO.

 

–       U kategoriji crvenih vina prvo mjesto dijele dva vina, Skaramuča Dingač Reserva 2012, proizvodjaca Dingač Skaramuča d.o.o s Pelješca i Merlotina 2007 proizvodaca Dubrovački podrumi d.o.o. iz Konavala koja su ocijenjena s 92,60 bodova te su osvojili ZLATO

 

–       U kategoriji bijelih vina s ostatkom šećera prvak je Traminac Ledeno vino 2012 proizvodaca OPG Đurinski iz hrvatskog zagorja koje je ocijenjeno s 95,22 boda te je zaslužilo VELIKO ZLATO.

 

Traminac Ledeno vino 2012 OPGa Đurinski proglašen je slavodobitnikom ovogodišnjeg Dubrovnik FestiWine-a

 

Na temelju javnog natječaja kojeg je objavila Dubrovačko-neretvanska županija za dodjelu dvije stipendije perspektivnim kandidatima za usavršavanje znanja i sposobnosti u ugostiteljskoj struci, odabrani su dobitnici stipendisti Dubrovnik FestiWine Challange 2017.  Dobitnici ovogodišnjeg FestiWine Challangea su nadarena kuharica Kristina Curić i mladi ambiciozni konobar Ivo Kmetović, a koji će koncem godine provesti mjesec dana u restoranu Pergola u Istri, pod stručnim mentorstvom chefa Vežnavera i njegovog tima.