Završen foto-natječaj “Volim svoju županiju”

U organizaciji Hrvatske zajednice županija održano je još jedno izdanje foto natječaja „Volim svoju županiju“, a na izložbi koja je otvorena danas u Šibeniku je postavljena 21 fotografija iz svih županija i Grada Zagreba.

Ovogodišnji natječaj izazvao je iznimno velik interes pa je tako pristiglo 2835 fotografija iz svih županija u kojim se amaterski i profesionalni fotografi promovirali ljepote svojih krajeva, a prvo mjesto je, prema mišljenju strućnog suda, osvojio Lucijan Španić iz Ličko-senjske županije. Drugo mjesto osvojila je Višnja Bolf iz Primorsko-goranske, treće mjesto osvojio je Igor Lulić iz Brodsko-posavske županije, a fotografija koja je osvojila najviše glasova na Facebook-u djelo je autora Ivana Knezovića iz Zadarske županije. Prilikom otvaranja izložbe nagrade najboljima uručili su župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk te predsjednica žirija, profesionalna fotografkinja Mare Milin.

Inače, foto natječaj „Volim svoju županiju“ pokrenut je 2016. godine s ciljem buđenja regionalnog identiteta i poticanja hrvatskih građana na sudjelovanje u promociji svoje županije, a nakon Šibenika, ova će izložba biti postavljena i u Dubrovniku i Zadru.