Završnica 73. Dubrovačkih ljetnih igara: Svečano dodijeljene nagrade Orlando

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je na svečanosti dodjeli nagrade Orlando za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom programu 73. Dubrovačkih ljetnih igara.

Ocjenjivački sud za glazbu odlučio je nagradu Orlando za najvrjedniji umjetnički doseg u glazbenom programu ovogodišnjih Igara dodijeliti dirigentu Dawidu  Runtzu. Prema odluci ocjenjivačkog suda za dramu nagrada Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u dramskom programu dodijeljena je glumici Jadranki Đokić za ulogu Majke u premijerno izvedenoj predstavi Krvava svadba.

Odlukom Vijeća nagrade Orlando, Grand prix za osobit umjetnički doprinos u ostvarenju cjelokupnog programa Dubrovačkih ljetnih igara u više festivalskih sezona dodijeljen je Nevi Rošić koja se prisjetila svojih glumačkih početaka na prvim Dubrovačkim ljetnim igrama, a drugog osvojenog Orlanda u njenoj karijeri, kako je istaknula, u svom  će domu staviti uz Orlanda Tonka Lonze, njezinog životnog partnera.

U okviru ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara održane su 74 izvedbe na 17 scenskih prostora. Nakon dodjele nagrada održana je i završna konferencija za medije na kojoj su se okupljenima obratili ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, intendantica Igara Dora Ruždjak Podolski i opunomoćenica ravnateljice Paulina Njirić.