ZERO WASTE BLUE Metkovska skalinada 2019. predstavljena u Anconi

Održan je drugi partnerski sastanak Zero Waste Blue projekta u Anconi. Tema partnerskog sastanka bila je prijenos znanja i rezultata između talijanskih i hrvatskih partnerskih organizacija i razmjena najbolje prakse sa sportskih događanja već održanih u sklopu Zero Waste Blue projekta.

Na sastanku je prezentirano sportsko događanje „Metkovska skalinada 2019.“ koje je uključeno na projektu i koje će se, koristeći Zero Waste Blue metode, održati u Dolini Neretve u ožujku 2019. godine. Sudionici su također upoznati s rezultatima i implementacijom najbolje prakse s polumaratona u Termoliju koji je održan 8. prosinca prošle godine u organizaciji Regije Molise.

Projekt Zero Waste Blue nastavak je uspješno završenog EU projekta Zero Waste, a cilj projekta je analiza negativnog utjecaja na okoliš prilikom organizacije različitih manifestacija i javnih okupljanja, zaštita i promocija prirodne i kulturne baštine kroz sportsko-rekreativne manifestacije te kreacija zajedničkog turističkog proizvoda Zero Waste sport events Blue brand.

Projekt Zero Waste Blue implementira se u okviru programa prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska i kapitalizira svoga prethodnika te proširuje ideju Zero Waste-a prilikom organizacije raznih manifestacija.

Ukupna vrijednost Zero Waste Blue projekta koji traje od lipnja 2018. godine do studenog 2019. godine iznosi oko 860 tisuća eura, vodeći partner je Grad Opatija, a ostali partneri Dubrovačko-neretvanska županija, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Agencija za razvoj zadarske županije Zadra Nova, ERVET Agencija za ekonomski razvoj Regije Emilia Romagna, Regija Emilia Romagna, Regija Veneto, Regija Molise, Grad Ancona i tvrtka Veneto inovacije.