ŽLUD će na dva načina rješiti problem vezova na gradilištu marine Gruž

Ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić u razgovoru s korisnicima vezova na prostoru marine Gruž ponudio je dva rješenja za privremeno smještanje njihovih plovila.
Najprije, korisnicima vezova je ponuđena mogućnost sidrenja na prostoru lučkog područja na Batali s time da će troškove izmještanja i sidrenja snositi ŽLUD. Isto tako, korisnici vezova neće plaćati ugovorne obaveze do izgradnje komunalne lučice. Kako pojedini korisnici vezova nisu bili zadovoljni tim rješenjem, ŽLUD je odlučila preostala plovila vezati uz dva pontona, koji će nabaviti o svom trošku. Pontoni će biti smješteni na području buduće komunalne lučice.
Dadić je korisnicima vezova ponovio kronologiju događanja oko izgradnje komunalne lučice na Batali. Tako je naveo da je ŽLUD ishodila Studiju utjecaja na okoliš i lokacijsku dozvolu. Glavni projekt se očekuje do 31. ožujka, a građevinsku dozvola do 30. lipnja.
Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 30 milijuna kuna. Grad Dubrovnik odnosno gradonačelnik Andro Vlahušić obećali su sufinancirati gradnju s 15 milijuna kuna. No, još od srpnja 2014. godine očekuje se potpis Sporazuma o sufinanciranju gradnje.
Također, Dadić je podsjetio da je ŽLUD bila isključena iz svih radnji vezanih uz dodjeljivanje koncesije za marinu Gruž, kao i oko građevinske dokeumntacije za njenu gradnju. Stoga nije ni mogla utjecati na koncesionara da se obaveže da će riješiti privremeni privez korisnicima vezova do završetka gradnje komunalne lučice.