Župan Dobroslavić na 16. sjednici Skupštine Hrvatske zajednice županija u Zagrebu

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na 16. sjednici Skupštine Hrvatske zajednice županija u Zagrebu na kojoj se razgovaralo o projektima Zajednice ostvarenim od 15. sjednice do današnje, koja je ujedno i posljednja u ovakvom sazivu.

Župan Dobroslavić obratio se prisutnima pohvalivši rad Zajednice: „Možemo biti zadovoljni radom Zajednice, na dobrom smo putu i u tom smjeru treba i nastaviti“. Također, osvrnuo se i na rad Odbora regija u kojem sudjeluje kao predstavnik Hrvatske zajednice županija. „ Na sastanku u Varšavi vodila se rasprava oko smjera razvoja Europe, s posebnim naglaskom na kohezijsku politiku. Mi smo kao regije izrazili stav kako se kohezijska politika ne smije mijenjati jer dolaze ideje o centralizaciji svega u Bruxellesu. Složili smo se da procedure trebaju biti pojednostavljene, ali ustrajemo na tome da se zadrži dosadašnji pristup“, istaknuo je Župan.

Sjednici su prisustvovali i predstavnici Udruge Fra Mladen Hrkać koji su prezentirali projekt o inicijativi usmjerenoj oboljelima slabijeg imovinskog statusa u vidu osigurana smještaja, prijevoza, hrane, pomoći, nastavka školovanja djece školske dobi. Razgovaralo se i o projektu  “Otvoreni proračun” koji je nastao u suradnji Zajednice s tvrtkom Coin te o foto natječaju Hrvatske zajednice županija.

Na kraju sjednice predsjednik Zajednice Goran Pauk zahvalio je svim članovima na svemu učinjenom u posljednje četiri godine te izrazio želju da i sljedeći saziv bude jednako učinkovit kao i ovaj.